Meie pisikestelt esimene turniirivõit ja seda kodus!

Laupäeval-Pühapäeval toimus Lihula Spordihoones Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noorte saalijalgpalli nädalavahetus. Klubi on üle 20 aasta korraldanud noortele saaliturniire. Selle aja jooksul on Lihulas mänginud üle 50 erineva Eesti jalgpalliklubi. Kokku on käinud meie turniiridel platsil peaaegu 3000 noort jalgpallurit. Viimati toimus meil Lihulas suur saalijalgpalli nädalavahetus 2019 aastal. Nüüd on uus spordihoone valmis ja avaturniir läks igati korda. Kokku võistles kolmes vanuseklassis 19 võistkonda, üle 200 jalgpalluriga. Väikeseks tõrvatilgaks meepotis oli aga laupäevastel turniiridel meie võistkondade mitteosalemine. On keeruline aeg, paljud lapsed on isolatsioonis, või karantiinis ja lisaks oli Lihula Gümnaasium veel reedest koduõppel ja natukese segaduse tõttu ei saanud me laupäeval võistkondi välja panna. Kuid pole hullu, juba veebruari viimasel nädalavahetusel toimub sama turniir, samade vanuseklassidega uuesti. Ikka just selleks, et meie oma lapsed ka mängida saaks. Kõigile külalistele aga meie turniir meeldis. Lapsed olid rahul ja tänama tulid ka teiste klubide lapsevanemad. See on suur kompliment. Meie klubi turniirid on alati lapsesõbralikud. Keegi ei lähe siit ära tühjade kätega. Kõigile on mängurõõm ja kõigile alati medalite ja karikatega kaunistatud auhinnalaud.

Selleks suur tänu: Lääneranna Spordikool, Auhind.ee, ISport, Lihula Tarbijate Ühistu COOP, Lääne Elu, Kvaliteetaken OÜ, L&L, Asrex Ehitus, Rakennuspalvelu Giotto OY, levila.ee

Meie pisikesed pallivõlurid alustasid 2014-2015 poiste turniiri JK Krattide II meeskonna vastu 2:0 võiduga. Edasi läksid mängud rõõmsalt edasi. Lapsed olid väga tublid. Kuigi meil oli kasutada haiguste tõttu ainult üks vahetusmängija, said poisid suurepäraselt hakkama. Pärnu JK Vaprus I võideti 1:0, Vaprus II 2:0. Väga põnevad kohtumised olid Vaprus III ja JK Krattide I võistkonna vastu. Vapruse vastu läksime 2:0 juhtima, kuid pärnakad suutsid ühe tagasi lüüa ja seis oli ärev. Siiski suutsime 2:1 võidu võtta. Krattide mängus oli seis kogu aeg võrdne ja mõlematel võistkondadel ka mitmeid võimalusi. Väravani siiski ei jõudnud kumbki tiim. Veel võeti tähtis võit Vaprus II võistkonna vastu, 2:0. Seega kogusid poisid neli võitu ja ühe viigi. Kokku 13 punkti andsid turniiril esikoha!! Hurraa! Romet lõi viis ja Romec kaks väravat.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Rico Kasela, Riko Rasmus Rahkema, Romet Tšorni, Romec Vatter, August Reinmaa, Rasmus Karm.

Kogu 28 aastase klubi tegutsemise aja jooksul on meie võistkonnad koosnenud meie piirkonna koolide lastest. Võistkondades on lapsi kõigist meie koolidest. See on tähtis, et meie treeningutel käivad ja on alati käinud erinevate koolide lapsed. Ka tänane võistkond koosnes lausa neljast erinevast õppeasutusest. Kuus poissi, neljast koolist: Lihula Lasteaed, Lihula Gümnaasium, Virtsu Kool, Kõmsi Algkool. Lapsed tulevad erinevatest õppimis ja kasvukeskkondadest, kuid jalgpall muudab nad ühiseks toredaks pereks.

Suur tänu ka kõikidele lastevanematele ja kaasaelajatele, kes meie lapsi turniiril abistasid.

Eriline tänu kohtunik Rando Kesküla! Just tema abi on alati meie jalgpalluritele suurim. Olgu need, lapsed, noored, võis naiskonna mängijad.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi - 2019