Nüüd on siis pikk ja võistlusrohke saalihooaeg lõppenud. Meie klubi jalgpalluritele kestis see neli kuud. Alustasime 06.detsembril 2014 Läänemaa 1-3.klasside turniiriga ja lõpetasime eile 24.03, kui Lihulas toimus Osavusfestival "Värav" Läänemaa voor. Julgelt võib kinnitada, et nii võistlustihedat saalihooaega pole kunagi varem 21 aasta jooksul klubi tegemistes ette tulnud. Kokku osalesid meie jalgpallurid nelja kuu jooksul 23(!!!) siseturniiril!! Võistlesime Lihulas, Haapsalus, Taeblas, Raplas, Kilingi-Nõmmes, Tallinnas, Suure-Jaanis, Kehras, Paides. Üheksa erinevat asulat, ka see on uus rekord.

¤ Number 23 tundub küll suur, kuid kui see ära jagada vanusegruppide vahel, siis ega erinevad vanuserühmad nii metsikult palju turniire ka ei saa. Ja ega pole vajagi. Oleme astunud rütmis, et sõltuvalt vanuserühmast 2-3, nädala tagant uus saaliturniir. See on ka väga hästi õnnestunud. Olenevalt vanuserühmadest said grupid talvel osaleda neljal kuni kuuel saaliturniiril. Vanusegrupid, kes möödunud saalihooajal turniiridel osalesid olid poistest 2005-2006, 2007-2008, 2003-2004, 1999-2001. Tüdrukutest aga 2000-2002, ning ka klubi Naiskond. Naiskonnale otsisime-korraldasime kolm turniiri ja see, et naised alati turniirideks võistkonna kokku saavad, on väga eriline. Lisaks peab kindlasti märkima ka seda, et kui mõne grupi mängija mängib oma vanuserühma eest näiteks neli turniiri, siis vahel on ta ka seda teinud vanemas grupis. Seega sai mõni noor nelja kuu jooksul kaasa teha rohkem turniire, kui tema vanuserühmal neid oli. Näiteks mõni poiss vanema grupi eest ja mõni tüdruk naiskonna eest. See on just maaklubides üsna loomulik, sest ega ka trennigruppides on ju meil laste vanusevahe kolm või enam aastat.

¤ Üle ega ümber ei saa minna ka faktist, et lapsed on olnud saaliturniiridel väga edukad!! Kindlasti peame mängupraktika pakkumise kõrval arvestama ka sellega. 23-st turniirist jõudsid meie jalgpallurid 17 korda esikolmikusse. See on päris hea number. Ja turniirid kus osaleti, olid väga kõrge, mõni isegi ülikõrge kvaliteediga. Meie noorsportlased on väga tublid, nad teavad mida teevad ja läbi selle tuleb ka edu. Samas on kõikidel, nii sportlastel, treeneril, kui ka lapsevanematel teha palju tööd, et asjad veel paremaks läheksid. Inimressurss on piiratud ja kui tahame edasi olla pildil, peame senist teed, ehk meeldivat koostööd jätkama. Võistkonnaalal olla nö. korralikult pildil ja silma paista on väikesel maaklubil üsna keeruline. Peame hoidma igat last, kes soovib mängida, kuid samas peab teadma ka see laps, et ka temal on vastutus ja kohustus. Vastutus oma hea suhtumise läbi oma kaaslaste ees. Ega laps ei peagi selle kõigega ise hakkama saama, siis tulebki appi lapsevanem. Siin üleskutse lapsevanematele-Toetage oma lapsi heas ja halvas, koos saame alati kõigega hakkama!!

¤ Suur tänu kõigile toetajatele, lapsevanematele ja abilistele, kes aitasid saalihooaja muuta selliseks, nagu see meil oli!!

¤ Peatselt algab õuehooaeg. See tuleb kindlasti sama tihe, kui saalihooaeg. Kestab see ju tervenisti seitse kuud ja tegemisi jagub palju. Erinevaid turniire, laagreid, jalgpallipäevi. Samas jätkavad oma mängimist Eesti noorte meistrivõistlustel Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi D1(2003) poisid. Kõikidele selleks jõudu ja jaksu!

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi - 2019