Tänases kuuendas Eesti noorte meistrivõistluste mängus võtsime koduväljakul vastu meie U13 VIII alagrupi liidri Läänemaa JK. POISID MÄNGISID HOOAJA PARIMA MÄNGU!!!

Kindlasti oli ennem mängu üks põhilisi tegureid motiveerimine. Laste puhul on alati tihti peale määravaks teguriks see, kuidas on eelnevalt mingi vastasega mängitud. Tuleb poistele au anda. Riietusruumi põhiline sõnum- Läänemaa JK poisid on samasugused lapsed nagu meie, võeti kenasti mängu kaasa. Eelnevad siseturniiride ja kontrollmängu kaotus oli unustatud ja alustati puhtalt lehelt. Mängida sai väga korralikul muruväljakul. Lisaks olime kaua oodanud teise 2005 s poisi mängupaneku üle. Kas selleks saab Geron, või ees alati aktiivne Paul, see oli mõtteaine treeneri peas veel mängueelsel ööl!!! Siiski langes otsus Geroni kasuks, sest Läänemaa JK vastu mängides tuleb rohkem tegeleda kaitsetööga. Ja Geron on poiss, kui ta seda tahab, siis hästi ta taga ka mängib.

¤ Oli hea tunne poisse väljakule saata. Kehakeelest ja suhtumisest oli see kindlasti meistrikate parim mängueelne olukord. Ja mäng seda kõike ka näitas. Jätsime neljase kaitseliini ette suure töövõimega Timmo. Ründesse aga Keiro, Raikko ja Jassi. Kindlasti plaanitud tegevus ka õnnestus. Kaitseliin oli kindel, Timmo aitas eos olukorrad lahendada. Ja mis peamine, liiga kõrgele meelitatud vastased karistasime elegantselt ära. Esmalt näitas Keiro, et väravalöömise oskus ei ole tal kuhugi kadunud. Juba 3 minutil tegi välkkiire jalgpallur seisuks 1:0. Vastaste esimene tõsisem pealelöök, mis lendas raami, tuli 9 minutil. Olime kaitses hästi seisnud. Meie aga suutsime lisaks kaitsetööle ka rünnata. Taas näitas mängus ilusaid ääreminekuid Jass, järjekordne pikk ja kiire reid, ning ülitäpne tsenderdus leidis Raikko pea, kes fantastilise löögiga palli võrku saatis. Olime kindalt mängus ja kindlalt kaitstes saime ka rünnakuid alustada ja neid kenasti lõpetada. Loomulikult tuleb igas olukorras ka nõrkushetki. Kui vastane on kvaliteetne, siis väikenegi lohakus kasutatakse ära. Vastastel õnnestus esimese poolaja lõpuks siiski kaks väravat tagasi lüüa. Viigiseis oli tablool kuni poolaja viimase sekundini. Siis teenisime karistuslöögi. Geron asus lööma ja tugeva pommlöögi asemel söötis ta kavalalt palli Timmole, kes väravavahile püüdmatult seisuks 3:2 lõi.

¤ Vaheaja jutt oli selgemast selgem. Teist poolaega tuleb alustada nii, et ei oleks teise poolaja alguse äravajumist. Nii nagu mitmes eelmises, kasvõi viimases kohtumises Poseidon I vastu. Poisid võitlesid vapralt. Kaitses oli tihe tööpäev. Vastaste 12 nurgalööki suutsime kõik likvideerida. Kas oli kõrgel väravavaht Ken, või suutsid kaitsjad palli kenasti puhastada. Platsimängus olid eriti agaralt vastastel takjatena küljes Kenneth, Ats, Timmo. Rünnakutel kiiresti valmis aga Jass ja Keiro. Kaitses tegi hea partii Joonas. Eric ja Geron mängisid kindlasti oma selle hooaja ühe väljapaistvama mängu. Olime löömas ka oma neljandat väravat, siiski jõudsid vastased oma kolmandaga ette. Kuid enamat neil meie vastu ei olnud. Lõpptulemuseks viik, mis meile maitses kindlasti kui võit, aga vastastele kui kindel kaotus.

Võistkond tegi hooaja parima esituse ja seda meie grupi liidri vastu. Ainult üks moment on väikene miinus. See, et kõik poisid ei teeninud mänguaega. Kuid kindlasti saavad nad seda tulevikus. Nii nagu on iga mäng, on ka vahetuste virr-varr erinev. Ees on ootamas mängud, kus mänguaega teenivad ohtrasti just seni vähem mänginud noored jalgpallurid. Treeneri ülesanne on seda neile leida.

Koosseis: Ken-Indrek, Joonas, Eric, Geron, Kenneth, Timmo, Ats, Keiro, Raikko, Taavi, Charli, Aleks, Hendrik, Jass-Jasper, Gregor, Kaarel.

LLJK- Läänemaa JK- 3:3 Lihula 22.05 Pealtvaatjaid 24. Kohtunik: Zan Vjazemski

Väravad: LLJK- Keiro, Raikko, Timmo

Löögid raami: LLJK- 10. LJK- 8

Nurgalöögid: LLJK- 6. LJK- 12

Karistuslöögid: LLJK-4. LJK-4

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi - 2019