Lihula Gümnaasium jätkas koolijalgpalli suurt eduteed ka Pärnu maakonnas. Võideti 6-7.klaaside jalgpalliturniir!

Reedel 21.septembril selgitati Kilingi-Nõmme jalgpallistaadionil Pärnumaa koolide jalgpallimeister 6-7.klasside arvestuses. Turniirist võttis osa kaheksa Pärnumaa kooli. Nende hulgas ka uued, Lihula Gümnaasium ja Virtsu Kool.

Eesti riik on tähtsate ja tarkade poliitikute ja omavalitsuste mõttetöö tulemusel nii tagurpidi pööratud, et sinna vahele ongi jäetud kõige tähtsam-Kodanik ja Laps. Usun, et iga asjaga ei pea inimene harjuma, usun, et inimesel on ka õigus öelda, kus ja kuidas elada. Kuid kahjuks seda uue regionaalpoliitika elluviimisel ei arvestatud ja nüüd elame me, iidsed Läänlased uues mammutmaakonnas, mida tegelikult ju Koduks nimetada ei saa!! Olen uhke, et lapsed, kes päevast päeva lapsevanemate poolt minu treeningutele usaldatakse, saavad tähtsate inimeste lollustest üle.  Meie lapsed on tublid ja tahe sportida, ning sellega väärikas vastuastumine igale täiskasvanu rumalusele näitab, et praegusest noortest tulevad Eesti Vabariigi tõelised hoidjad! Muidugi ka tarkade ja Inimesele vajalike otsuste vastuvõtjad! 

Kindlasti tuleb meelde tuletada, et Virtsu ja Lihula koolide jalgpalliajalugu Läänemaa KSL meistrivõistlustel on olnud ääretult edukas ja väärikas. Virtsu Kool võitis oma esimese taasiseseisvumisjärgse  meistritiitli 1991 septembris. Siis kui Eesti oli vaba olnud napilt 20 päeva. Üheksakümnendad olid olid sellele väikesele koolile väga edukad. paljudele Läänemaa KSL tiitlitele võideti medaleid ka Eesti KSL meistrivõistluste finaalturniiridelt. Sama on ka Lihulaga. Kuid kümnend hiljem. Just siis algas Lihula koolis süstemaatiline jalgpallitegevus. Uuel aastatuhandel 17 aasta jooksul, on Läänemaa KSL meistrivõistlustelt toodud lugematu arv võidukarikaid. Edu kodumaakonnas on andnud loa mängimiseks ka vabariigi esivõistlustel. Eesti KSL meistrivõistlustelt on saavutatud 19 esikuuikukohta, neist 9 medalivõitu, millest üks on ka Eesti KSL Meistritiitel!!!

Nüüd tegid need koolid siis ajalugu. koos oldi esmakordselt uue maakonna võistlustel mängimas. Lihula Gümnaasium tegi kohe imelise turniir. Jätkati sealt, kus Läänemaal lõpetati-Võideti Pärnumaa koolide Meistritiitel. 6-7.klasside arvestuses peetud jalgpalliturniiril alustati 0:2 kaotusega Uulu Koolile. Et pääseda alagrupist medalimängudele oli vaja võite, eelkõige aga mängupildi parandamist. Seda turniiri jätkudes ka suudeti. Vändra Gümnaasiumi vastu tuli 0:0 viik ja alagrupist edasipääsu kindlustas 6:0 võit Surju Kooli üle. Siis aga ootas ees kaks ülitugevat mängu. Poolfinaalis kodumeeskonna Kilingi-Nõmmega näitasid poisid tarka jalgpalli. Mängiti palju maast ja kasutati ära väga hea muru, just kvaliteetsete söötude näol. Vastased sunniti eksima ja nende omaväravast ka võit saavutati. Finaalis mindi kokku Häädemeeste Keskkooliga- Väga jõulist jalgpalli mängiv võistkond mängiti taas üle tarkusega. Kannatlikult oma võimalust oodates ja kaitses kindlalt mänginud Lihula Gümnaasium selle ka sai, kui Hermani pealöök nurgalöögijärgselt meeskonnale 1:0 võidu tagas.

Kogu võistkond paistis silma just meeskondlikult. Iga mees oli väljakul boss ja kõik julgesid kõigile toetuda. Tõeline meeskonna meistritiitel.

Pärnumaa meistrid on: Herman Reinmaa, Mihkel Sibul, Robico Villers, Jakob Leever, Stefan-Lauri Mölder, Keiro Ristikivi, Paul Lomp, Timmo Kaasik, Ken-Indrek Klimpuš. Treener Jaanus Getreu

Väravalööjad: Paul 2, Stefan-Lauri 2, Keiro 2, Herman 1

 

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi - 2019