Naiskond peale kohtumist klubi lipu taustal.

Pühapäeval jätkusid mängud Rahvaliiga teise vooru mängudega. Lõuna-Läänemaa JK naiskond võttis Lihula Gümnaasiumi staadionil vastu Vändra JK Vapruse esinduse. Nende naiskondade esimene kohtumine Rahvaliiga avavoorus oli lõppenud meie naiskonna 1:0 võiduga. Möödunud pühapäeval Pärnumaa meistrivõistlustel aga saadi omakorda 0:1 kaotus. Seega oli oodata väga pingelist heitlust. Tingimused olid väga head, esimest korda mängisime murul nii nagu seda iga mäng mängima peaks. 24 tundi ennem kohtumist oli meile abikäe ulatanud Raino Oosim, kes väljaku laupäeval väga korralikult ja jalgpalli mängimiseks madalalt ära niitis. Nüüd oli vaja ainult nautida head muru ja mängida.

Mäng algas korraliku ehmatusega, kui juba esimesel minutil meie kaitse ja väravavahi eksimuse tõttu Vändra JK Vaprus Katrina Põhhako väravast juhtima asub. Veel kümme minutit ja Kristel Lepik teeb 20 meetrilt suurepärase löögi, milleni Janet kahjuks ei ulatu. Siis saabuvad mängus hetked, kus oleme kenasti mängus sees ja mäng toimub rohkem ka Vändra väljakupoolel. Vändra jalgpalli au ja uhkus Ranet Lepik jõuab seda just tunnustavalt mainida, kui taas on kaitses suured augud ja Monica Raaga lööb seisuks 0:3. Väga kahju, et ei suutnud hetkel, kus olime pärast šokkalgust mängu kenasti sissetulnuna ise skoorida. Vaheajale läheme suure õppetunniga, et mänguks peab olema kohe, esimesest sammust murule astumisel väga valmis. Ja seda mitte mängu, vaid kohe soojenduse alguses! Kuid naiste mäng 15 ja 35 minuti vahel oli tegelikult väga korralik ja annab lootust, kui eelnimetatud vead suudetakse parandada. Teine poolaeg oli mänguliselt selgelt Vändra valitseda, seda näitab näiteks kasvõi väravale tehtud löökide arv. Kuid midagi ohtlikku nad sealt aga välja ei võlu ja meie naiskond saab kaitses hästi hakkama. Kui välja arvata olukorrad, kui vastased löökidele lubati. Teisel poolajal kumbki pool väravani ei jõua. Käib äge heitlus ja staadionile kogunenud spordisõbrad saadavad kiitusi kogu mängu ja eraldi ka meie naiskonna vaprusele ja tunnustavad neid. Näiteks Lihulast pärit ja kooliajal kahekordseks Eesti KSL korvpallimeistriks tulnud kolonel Janno Märk on väga rõõmus, et meil selline naiskond sellisel tasemel mängib. Siit taas bumerangikaar meie tublidele naiskonna eestvedajatele, kes on naiskonnast teinud korralikul tasemel võistkonna. Tänud kõigile. Nüüd läks JK Vaprus tabelis meist mööda, esimeseks, meil hetkel teine koht. Mõlemad on kogunud kuus silma, kuid meie naiskond langes väravatevahega miinusesse. Edaspidi peamegi skoori eest muretsema, sest kahes viimases Rahvaliiga mängus, me väravaid lüüa ei ole suutnud.

Lõuna-Läänemaa JK- Vändra JK Vaprus 0:3

Löögid väravale: 7-21

Neist raami: 2-12

Nurgalöögid: 5-3

Meie naiskond mängis koosseisus: Janet Kärp, Karin Mänd, Kersti Riil, Kristina Ivaškiva, Jana Mäeväli, Siret Põldäär, Ene Midenbritt, Janne-Ly Siimon, Maarja Jalakas, Kaja Jaakson, Elise Ojap, Kristel Ojaste.

 

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi - 2019